HP GK Question Answers Asked in TGT (Non-Medical) Exam Post Code 794

HP GK Question Answers Asked in TGT (Non-Medical) Exam Post Code 794

  1. As per Census 2011, which district has highest decadal growth rate in H.P. ?
    (A) Hamirpur
    (B) Kangra
    (C) Mandi
    (D) Una
    Ans : (D) Una
  2. Which district headquarters is located at the lowest altitude in H.P. ?
    (A) Bilaspur
    (B) Kullu
    (C) Hamirpur
    (D) Chamba
    Ans : (A) Bilaspur
  3. Indrasan mountain peak is located in which district of H.P.
    (A) Lahaul-Spiti
    (B) Kinnaur
    (C) Kullu
    (D) Sirmour
    Ans : (C) Kullu
  4. Laluni jot is located in which district of H.P. ?
    (A) Shimla
    (B) Solan
    (C) Chamba
    (D) Lahaul-Spiti
    Ans : (D) Lahaul-Spiti
  5. Kalika Kund water spring is located in which district of H.P. ?
    (A) Chamba
    (B) Kullu
    (C) Mandi
    (D) Kangra
    Ans : (A) Chamba
  6. In which year Guru Gobind Singh visited Mandi ?
    (A) 1685
    (B) 1697
    (C) 1711
    (D) 1724
    Ans : (A) 1685
  7. Which movement took place in Bilaspur ?
    (A) Jhugga
    (B) Dhami
    (C) Pajhota
    (D) None of these
    Ans : (A) Jhugga
  8. The old name of Nalagarh was
    (A) Baned
    (B) Suket
    (C) Mahasu
    (D) None of these
    Ans : (D) None of these
  9. Which of the following received the National Award for Master Craftsman in 1965 ?
    (A) Geeta Devi
    (B) Seema Devi
    (C) Maheshi Devi
    (D) Reena Devi
    Ans : (C) Maheshi Devi
  10. Dicky Dolma belongs to which district of H.P. ?
    (A) Shimla
    (B) Kinnaur
    (C) Kullu
    (D) Mandi
    Ans : (C) Kullu
  11. Who was the first Judicial Commissioner of H.P. ?
    (A) M.H. Beg
    (B) T.V.R. Tatachari
    (C) H.S. Thakur
    (D) J.N. Banerjee
    Ans : (D) J.N. Banerjee
  12. Total number of assembly constituencies in Mandi district is
    (A) 5
    (B) 8
    (C) 15
    (D) None of these
    Ans : (D) None of these
  13. State Agricultural Management Extension Training Institute is located at
    which place in H.P. ?
    (A) Palampur
    (B) Nauni
    (C) Mashobra
    (D) Sundernagar
    Ans : (C) Mashobra
  14. The Kol Dam Hydropower plant is built across which river ?
    (A) Satluj
    (B) Beas
    (C) Chenab
    (D) Ravi
    Ans : (A) Satluj
  15. Burah dance is performed in which district of H.P. ?
    (A) Sirmour
    (B) Shimla
    (C) Chamba
    (D) Lahaul-Spiti
    Ans : (A) Sirmour

HP GK Question Answers Asked in TGT (Non-Medical) Exam Post Code 794

Read Also : Himachal Pradesh General Knowledge in Hindi

Leave a Reply